Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Ubuntu për kompjuterë tablet në zhvillim

Shko poshtë 
AutoriMesazh
A.Z™
Moderator/e
Moderator/e
A.Z™

<b>Postime</b> Postime : 2150

Ubuntu për kompjuterë tablet në zhvillim Empty
MesazhTitulli: Ubuntu për kompjuterë tablet në zhvillim   Ubuntu për kompjuterë tablet në zhvillim I_icon_minitimeSun Jun 13, 2010 2:42 pm

Ubuntu për kompjuterë tablet në zhvillim F.0612193121882_m

Canonical tanimë po punon në zhvillimin e versionit të thjeshtuar të Ubuntu Linux për kompjuterë tablet, e pajisjet e para pritet gjatë vitit të ardhshëm.
Zëvendës-presidenti i njësisë OEM të Canonical, Chris Kenyon, ka konfirmuar punën e kësaj kompanie në zhvillimin e distribucionit Linux për kompjuterë tablet. Ky version do të duhej të dallojë dukshëm në krahasim me kompjuterët e rëndomtë ekzistues, e theks të veçantë Canonical i jep dizajnit të konfiguracionit të përshtatur për ekranet e ndjeshme në prekje.Ubuntu për kompjuterë tablet në zhvillim Ubuntu1(1)

Konfiguracioni do të jetë i thjeshtë dhe intuitiv, e vet sistemi do të mbështes tastierën virtuale dhe disa madhësi të ekraneve së bashku me kompatibilitetin e versioneve më të shpeshta të sensorëve të ndjeshmërisë në prekje. Në mënyrë që produkti të jetë sa më kualitativ dhe në rangun e konkurrencës si Android, MeeGo apo iOS, Canonical bashkëpunon edhe me prodhuesit e harduerëve.

Marrëveshjet për bashkëpunim tanimë janë arritur me kompanitë Freescale, Texas Instruments, Marvell, Intel e Pixel Qi. Në këtë mënyrë do të mundësohet implementimi i mekanizmave më të efektshëm të kursimit të energjisë dhe puna më e mirë në procesorët ARM, që janë tipik për kompjuterët tablet.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.mjeksia-grup.tk

Ubuntu për kompjuterë tablet në zhvillim
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Kompjuterë tablet nga MSI
» Kompjuterë të lirë tablet nga VIA
» Tre kompjuterë tablet nga Asustek
» Samsung përgatit ekrane 7-inçëshe për kompjuterë tablet
» Tablet për shkolla