| Nga Albina Idrizi | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
shaban Cakolli Kontributor
Postime : 678
| Titulli: Nga Albina Idrizi Sun Sep 05, 2010 3:12 pm | |
| ËNDRRAT NUK VDESIN KURRË
Na bartin tutje Si fluska , Me zë sirene Na joshin. Na rëndohen, Si gurë Sizifi Në çaste agonie, Kurrë për të mos tretur. Dinake ikin Nga shpirt i fikur, Lavdi e vrarë E gladiatorit në arenë. Ngarendin vrap Pas syve të njomë, Kurrë për të mos vdekur. | |
|
| |
| Titulli: Re: Nga Albina Idrizi Sun Sep 05, 2010 3:13 pm | |
| MË SHTRËNGO DORËN
Kur dëgjon ofshamë dhe lot të sheh syri, dhembja del në pah pa gjuhë, pa ngjyrë, më shtrëngo dorën njeri, ngado që të vish.
Se jeta di të jetë edhe e tillë.
Kur kullat e shpresës të shemben, dhe e nesërmja duket larg shumë larg, të lutem më shtrëngo dorën. Bëhu mur i mbështetjes sime gjer në agimin e ri.
Edhe atëherë, kur pandeh se çdo gjë ka marrë fund dhe fuqi s’kam për të të thirrur, vazhdo të më shtrëngosh dorën gjer në pulsin e fundit. Beso, unë do ta ndjejë dhe do prehem i qetë.
E një ditë, kur erërat të fryjnë drejt teje dhe puhitë në shtrëngata të shëndërrohen, do të të duhet një dorë që shtrëngon edhe tënden njeri. Të mbështetesh nga lodhja, të çlodhesh nga vrapi.
| |
|
| |
| Titulli: Re: Nga Albina Idrizi Sun Sep 05, 2010 3:14 pm | |
| LETËR TITANËVE
Gjithçka është ndryshe këtu poshtë. Është ftohtë e mjegull ka ngapak. Gjërat nuk duken qartë dhe njerëzit, pahiri godasin njëri tjetrin. Shkelen në thembrra, vrahen në sy. Pastaj lindin zënkat, hasmëritë. Të padurueshmit rebelohen. Frikacakat therrin kurbanë në emrin tuaj. Më të urtët presin me sytë lart kur do nxirrni nga goja paqen e gllabëruar. | |
|
| |
| Titulli: Re: Nga Albina Idrizi Sun Sep 05, 2010 3:15 pm | |
| E PËRHITURA
Prapë ballo në sallonin mondan Edhe një herë E përhitura zgjohet dhe shkundet nga hiri Ku e hodhi njerka kobzezë Prapë kreatorë mode Nga mbarë bota Sillen e pështillen Rreth trupit të saj Matin e çmatin Për të kushedi të satën herë Shtyhen, shajnë, fjalosen Kush e kush do e qepë fustanin përfundimtar E përhitura shtrinë trupin e drobitur Dhe pret ne pritje jetimi ( e jetime nuk është) Heq, copto, por kot E vërteta nuk mbulohet Këtu një këmbë del më e gjatë Atje një krah shtohet Teksa, ajo vetë Pyetet e pyetet Vallë, Do të kurorëzohet Si i ka hije këtë herë E asesi të shkundet Nga hiri i mallkuar.
(shkurt 2008)
| |
|
| |
| Titulli: Re: Nga Albina Idrizi Sun Sep 05, 2010 3:15 pm | |
| TARTUFI ËSHTË KËTU
Kujdes, o njerëz Tartufi është këtu.
Aq i tmerrshëm nën maskën e tij, sa kam frikë ta shoh në sy, dhe më shumë akoma t’ia kthej shpinën.
O njerëz, kujdes! Ju të vuajturit, të mashtruarit, o më të dashurit e mij, kujdes!
Si nuk e ndjeni vallë si paturpshëm ha në sofrën tonë, pi nga burimet tona, tallet, ah djalli e marrtë, si tallet me besimin tonë.
Kam frikë ta shoh në sy, po dhe më shumë akoma t ??ia kthej shpinën.
Kujdes, kujdes të vuajturit, të mashtruarit, të dashurit e mij. | |
|
| |
| Titulli: Re: Nga Albina Idrizi Sun Sep 05, 2010 3:16 pm | |
| TË JESH GRUA
Të jesh grua Do të thotë të zgjohesh për çdo ditë Me një fytyrë të re shenjtëreshe Për t`u shndërruar prapë Mbrëmjeve në të përdalë
Të jesh grua Do të thotë të ndjellësh Të frenosh epsh E të aktrosh orgazma Të flasësh më tepër Kur s`ke asgjë për të thënë Të qeshësh më tepër Kur s`ka asgjë për të qeshur
Të jesh grua Do të thotë të jetojnë në ty Në të njejtën kohë Nënë Terezë e Mata Hari Lolitë e Sheherzadë Safo e Shën Mëri. E prapë Të jesh vetvetja. | |
|
| |
| ATË DITË
Atë ditë kur më gjuajte mua vetveten vrave. Në betejë me përbindshin një njeri më pak.
Atë ditë kur më gjuajte mua vetveten vrave. Në imazhin tënd më të mirë. | |
|
| |
| VJEN NJË KOHË
Vjen një kohë E tallemi me Atë që kemi thënë dje
Vjen një kohë E rrënojmë Atë që kemi ngritur dje
Vjen një kohë E urrejmë Atë që kemi adhuruar dje
Vjen një kohë E turpërohemi me Atë që jemi mburrur dje
Gjithmonë, Gjithmonë vjen një kohë…
| |
|
| |
| Titulli: Re: Nga Albina Idrizi Sun Sep 05, 2010 3:17 pm | |
| JAM NËNË
Jam nënë dhe Kam durim, kam fuqi Perëndie Kam etje, kam dashuri Hyjnie.
Biri im
Jam nënë dhe Mund ta ha veten Mund ta vjellë Mund ta përpijë prapë
Biri im
Jam nënë dhe Më qeshet kur gëzohesh ti Më qahet kur dëshpërohesh ti Më dhemb atje ku lëndohesh ti
Biri im
Jam nënë dhe Mund të falë atë Që s`falet Mund të marrë atë Që s`merret
Se jam nënë Vetëm se jam nënë
Biri i im. | |
|
| |
| Titulli: Re: Nga Albina Idrizi Sun Sep 05, 2010 3:17 pm | |
| BALLË PËR BALLË ME TOKËN
Dasmë Shkurti Ngrin e ndez dej Me ashkun e mbledhur Ndër shekuj, Tek të sjell Përballë meje, Nuse Mbuluar nën Vellon E përbiruar Mes për mes palcës Së gjakut tim Dhe ndërron ngjyrë Ndërron pamje.
(Le të më falin hyjnitë Le të më ndjejnë besimtarët).
Unë të dua Të tërën, Të bukurën Si dikur.
Pas të vjen Pako e së qëndisurës pajë Ndër mote e mote. Dhe s’kam Si të mos pyetem - Thua vallë Brenda saj Të jenë të gjitha: Ofshamat e nënave, Ëndrrat e të rënëve, Dasmat pa këngë, Vdekjet pa vaje!?
Të jetë aty Ai, Gjindi i përrallave tona I ndrydhur me shekuj!?
(Oh, prapë Le të më falin hyjnitë, Le të më ndjejnë besimtarët).
Ja që të dua Njësoj si dikur, Të tërën Të bukurën.
Me qindra herë Dhëmbë ukju m’u ngulën Pabesisht në shpinë, E prapë qëndrova. Me qindra herë Ndërkëmbëz tinzare Më rrëzoi përtokë, E prapë u ngrita. Acar akulli siberian Më shpoi Tejpërtej trupit, Po Prapë gjallë mbeta.
Se të dua, të dua moj Të tërën, Të bukurën Si dikur.
( Edhe njëherë Le të më falin hyjnitë, Le të më ndjejnë besimtarët). (17 shkurt 2008 )
| |
|
| |
| Titulli: Re: Nga Albina Idrizi Sun Sep 05, 2010 3:18 pm | |
| POETI I TOKËS SIME
Poeti i tokës sime Nuk çan kokën për Kurorë lavdesh, hymnesh, Panteonesh botërore. Vargjet e tij Ç’rimohen nga të vocrrit Lulë Hamej, duhanshitës Tregjeve të ndërgjegjes. Hije e tij bëhet njësh Në sfond prapaskene Spektaklesh, përurimesh koti.
Dhe, një pikë nuk i vë dot fundin Poezisë së tij.
Poetin e tokës sime Gjer në kockë Gërryen laps i zi Me dhembjen për të pagjeturit. Gjer në palcë I qullet e bardha letër Me lotë nënash. Frymë e tij U jep shpirt përmendoreve
Dhe, një pikëçuditje nuk tregon dot Dëshprimin e tij.
Poeti i tokës sime Pushtohet në vetëflijim vetjak Nga atrofi sysh, Atrofi zemre. Horizonti i tij Hapet, thellohet Nën aureolë drite Me sy e zemër të pavarur Populli.
Dhe, nëpër tri pika Ecë e nuk ndalet vargu i tij...
| |
|
| |
| PANDORA
Me shpirtin baltë çapitet nëpër botë e bukura Pandorë. E kush mund t’i ik Mëkatit të ëmbël Që të joshë e thërret E më pastaj të vret | |
|
| |
| TË DASHUROSH
Të dashurosh Do të thotë Të japësh nga vetja Gjer në dhembje E të të mos mjaftojë Vetja e dhënë
Të dashurosh Do të thotë Të marrësh nga vetja Gjer në dhembje E të të mos mjaftojë Vetja e marrë. | |
|
| |
| Titulli: Re: Nga Albina Idrizi Sun Sep 05, 2010 3:19 pm | |
| ALARMI ËSHTË DHËNË
Shpëto ç’ të mundesh nga vetvetja. Është kohë stuhish, zjarresh e vërshimash. Nder, dinjitet, emër shpëto si të mundesh e ç’të mundesh. Alarmi është dhënë | |
|
| |
| Titulli: Re: Nga Albina Idrizi Sun Sep 05, 2010 3:19 pm | |
| VDEKUR KAM PA LINDUR AKOMA
Jetë Nëse të shoh Përpara vetes S`kam për të lindur kurrë Kam parë më shumë Se që më duhet nga ti Nëse më qëndron pas shpine S`kam parë asgjë Vdekur kam pa lindur akoma Nëse ecën me mua Pa vrapim para Pa kthim mbrapa Je në mua Shtërzim, ekstazë Ku mbarsem e pjell Me qindra here në ditë.
| |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Nga Albina Idrizi | |
| |
|
| |
| Nga Albina Idrizi | |
|