Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

T’i shmangemi pagjumësisë

Shko poshtë 
AutoriMesazh
BeLti
Anëtarë i MG
Anëtarë i MG
BeLti

<b>Postime</b> Postime : 1065

T’i shmangemi pagjumësisë  Empty
MesazhTitulli: T’i shmangemi pagjumësisë    T’i shmangemi pagjumësisë  I_icon_minitimeTue Oct 26, 2010 6:39 pm

E dhëna se 87 për qind e aksidenteve në trafik, që i shkaktojnë shoferët e përgjumur dhe të lodhur, përfundojnë me vdekje është tmerruese.
Gjumi na dhuron vitalitet, shëndet dhe vija më të mira të trupit.
Për fat të keq, trupi i njeriut duron periudhë të gjatë të mos fjetjes. Mirëpo, truri regjistron çdo mungesë të fjetjes dhe na dërgon më vonë faturën për këtë.

Sipas hulumtimeve shkencore, të rriturit do të duhej të flenë 7-9 orë në ditë, ndërsa adoleshentët të paktën 8.5 orë. Po qe se flemë më pak, atëherë orët e pagjumësisë shtohen një mbi një, bëhemi më joproduktiv, dobësohet sistemi ynë imunitar, jemi më të nënshtruar ndaj ftohjeve, sëmundjeve dhe shtimit të peshës trupore. Mungesa e gjumit shkakton edhe më shumë nervozë dhe agresivitet, andaj kemi probleme në raporte me njerëzit e tjerë.

Të mos flesh 24 orë pa ndërprerje është njësoj sikur të kemi 0.9 promila alkooli në gjak. Ndjenja është e njëjtë ikur të pinim një gjysmë litre verë për një kohë të shkurtër.
Mbrapsht në krye Shko poshtë

T’i shmangemi pagjumësisë
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Kurat natyrale kundër pagjumësisë kronike
» 'Luftë' pagjumësisë jo me pilula, por me metodat e gjysheve

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Mjeksia-Grup :: Kendi i Lajmeve :: Lajmet Mjeksore-
Kërce tek: