Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Mërzia shton rrezikun për sulm në zemër

Shko poshtë 
AutoriMesazh
iliriana
Studentë i FM-së
Studentë i FM-së
iliriana

<b>Postime</b> Postime : 3702

Mërzia shton rrezikun për sulm në zemër Empty
MesazhTitulli: Mërzia shton rrezikun për sulm në zemër   Mërzia shton rrezikun për sulm në zemër I_icon_minitimeSat Nov 20, 2010 8:53 am

Tek personat të cilët kanë përjetuar humbjen e personit të dashur mund të vjen deri tek ndryshimet në ritmin e të rrahurave të zemrës, që në masë të madhe mund të shtojnë rrezikun për të pasur probleme serioze me zemër.
Në studimin e shkencëtarëve australianë nga Universiteti i Sidneit ka vëzhguar 78 pjesëmarrës në hulumtim, të cilët kishin humbur njërin prej bashkëshortëve, apo njërin nga prindërit.
Në këtë hulumtim ishte vërtetuar se tek këta persona ishin rritur të rrahurat e zemrës (mesatarisht për rreth 75 herë).
Prandaj, mu për këtë arsye personat që kanë mërzi të mëdha janë më shumë të rrezikuar që pas gjashtë muajsh pas humbjes së personit të dashur mund të pësojnë sulm në tru, apo sulm në zemër, paralajmërojnë hulumtuesit.
Ky rrezik është më tepër vërehet tek ata persona, të cilët edhe më parë kishin pasur probleme të ndryshme me shëndetin e në veçanti me zemrën.
Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mërzia shton rrezikun për sulm në zemër
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» HIV-i shton rrezikun e sëmundjeve të zemrës
» Chamakh: Loja e Arsenalit gati më dha sulm në zemër
» Duhanpirja pasive shton rrezikun për ekzemë te fëmijët
» Jeni e trishtuar? Lexoni, t’ju kalojë mërzia
» Sulm i ri me gurë në veriun e Mitrovicës

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi