Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Më mirë hudhër se antibiotik

Shko poshtë 
AutoriMesazh
iliriana
Studentë i FM-së
Studentë i FM-së
iliriana

<b>Postime</b> Postime : 3702

Më mirë hudhër se antibiotik  Empty
MesazhTitulli: Më mirë hudhër se antibiotik    Më mirë hudhër se antibiotik  I_icon_minitimeSat Dec 25, 2010 10:45 am

1 mg hudhër baras me 15 mg penicilinë. Hudhra vret jo vetëm bakteret, por dhe viruset.

Hudhra pa dyshim është çelës për të arritur imunitetin optimal dhe mbrojtjen kundër infektimeve. Së paku, 200 komponentë janë identifikuar në thelpinjtë e hudhrës, duke përfshirë më shumë se 70 komponentë të sulfurit; vitaminat A, B1 dhe C, kalcium mineralesh, kopër, hekur, magnez, fosfor, selen dhe zink, flavonoide si vitamina (cilado nga grupet e substancave të mëdha duke përfshirë anthocyanins) dhe 8 amoniacide esenciale dhe 9 aminoacide jo-esenciale.

Një miligram i komponentit të saj aktiv kryesor, allicin, përmban një fuqi ekuivalente antibakteriale të 15 njësive standarde te penicilinat. Ajo është efektive gjithashtu edhe kundër infektime të këpurdhave, duke përfshirë “kandida”, e cila është shkaktare për shumë raste të vaginitisit.

Hudhra ishte konstatuar si antibiotik më i fuqishëm se penicilini, ampicilini, deksocilini, streptomicini dhe cefaleksini, se disa nga ilaçet antibiotike të përdorura për trajtiminin e antraksit.
Mbrapsht në krye Shko poshtë

Më mirë hudhër se antibiotik
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
»  Më mirë hudhër se antibiotik
» Si ta ngremë kolesterinën ‘e mirë’?
» Mire se ju gjeta.
» Mire se ju gjeje
» Ushqim për shëndet më të mirë

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi