| Mjeksia-Grup
| Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
dr.FjoollaaH™ WebMaster
Postime : 9044
| Titulli: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:36 pm | |
| Sec e ka një pikë Lulija
Sec e ka o kjo Lulija, o një pikë ne mjekër, sec e ka o kjo Lulija, o një pikë ne mjekër, ma e mira nuse o, o moj n'çarshi t'Epër )* ma e mira nuse o o moj n'çarshi t'Epër
Sec e ka o kjo Lulija, o një pikë ne ballë, ma e mira nuse o, e para n'mahalle, ma e mira nuse o, e para n'mahalle
Sec e ka o kjo Lulija, o një pikë ne dorë, ma e mira nuse o, e para n'Tetovë, ma e mira nuse o, e para n'Tetovë
| |
| | | dr.FjoollaaH™ WebMaster
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:36 pm | |
| Kur nusja iu del dasmoreve para:
Shihni bija, shihni çika, cka ka falur Perendia, cka ka falur Perendia, cfare ka marr o (X) zotnia!
Shihni bija, shihni gra, rrezja e diellit ku ka ra, rrezja e diellit ku ka ra, cfare ka marre motra per v'lla!
~~*~~*~~*~~
Hajdeni moj çika ne ta kallim o, se çfaredo nuse na nuk marrim o, se cfaredo nuse na nuk marrim o
Ne i marrim o nuset e mira o, Po i marrim çka i don vllaznia o, Po i marrim çka i don vllaznia o
Jarnane e keqja atje, e mira me ne, merre vllau jone, merre mos e le!
~~*~~*~~*~~
Nana e (X) agës o po bajka be, Nana e (X) agës o po bajka be pasha djalin o e moj pasha renë
Pasha djalin o, e moj pasha mallin, pasha djalin o, e moj pasha mallin, ma ka marr Lulija o bashin e djalit
Pasha djalin o, e moj pasha renë, pasha djalin o, e moj pasha renë, sa u g'zue o, o vjehra per renë
(X) - kendohet emri dhendrrit zgerdhihet
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:38 pm | |
| Ka dalë baba i nuses me u shetite, për bijen e vete po mërzitet, për bijen e vete po mërzitet.
O ti baba i nuses mos u merzite, se kena veture e biem për ditë, se kena veture e biem për ditë.
Ene ditë për ditë jave për jave, si ta çele gojen pak ma rrallë, si ta çele gojen pak ma rrallë
Ene jave për jave, muj për muje, le ta shohe si o dere e huje le ta shohe si o dere e huje
Ene muj për muje vjet për vjete, nuk o dera e huj si dera e vete, nuk o dera e huj si dera e vete!
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:39 pm | |
| O bini dahires )*
O bini dahires o e kendoni, o bini dahires o e kendoni, se (X) agën o e fejoni, jarnanae jarnane hopppaaaa o se (X) agën o e fejoni, jarnanae jarnanee
O cfare maraku moj nane, ka zemra O cfare maraku moj nane, ka zemra O s'na nxë oda, shtepia brenda, jarnanae jarnanee haj haaaj, O s'na nxë oda,shtepia brenda, jarnanae jarnanee
O i biem dahires o e kendojna, O i biem dahires o e kendojna, se (X) agën o e martojna, jarnanae jarnanee, hoppaaaa, se (X) agën o e martojna, jarnanae jarnanee
O cfare maraku moj nane ka barku, O cfare maraku moj nane ka barku, O s'na nxë oda s'na nxë çardkau, jarnanae jarnanee
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:39 pm | |
| Na u nis dasma
U u nis dasma per me u nise e of aman aman Na u nis dasma per me u nise e of aman aman Perhajr te qofte o zoti i shpise e of aman aman O perhajr te qofte o zoti i shpise e of aman aman
Sitet mielli ne magje te kuqe of aman aman Sitet mielli ne magje te kuqe of aman aman Perhajr te qofte o djal kjo nuse of aman aman O perhajr te qofte o djal kjo nuse of aman aman
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:40 pm | |
| Lulije e kemi kunate
Lulijen lulijen na e kemi kunate Lulijen lulijen na e kemi kunate e mur vellaun tone paska pas nafake e mur vellaun tone paska pas nafake
Lulije lulije o mori sevda Lulije lulije o mori sevda Hajde ti te na o se bajna sefa Hajde ti te na o se bajna sefa
Lulija ne dere oj nane Lulija ne dere o lulija ne dere ske prek kujt me u trem ske prek kujt me u trem
Lulija ne hajat oj nane lulija ne hajat lulija ne hajat shtatin si bajrak oj nane shtatin si bajrak O shtatin si bajrak oj nane shtatin si bajrak
Molle mori molle oj fidanja e holle Molle mori molle oj fidanja e holle Molla ka qit fleta aman te lypa te gjeta molla ka qit fleta aman te lypa te gjeta
Pjeshke mori pjeshke aman ti vete me ke deshte pjeshke mori pjeshke aman ti vete me ke deshte pjeshka ka qit fleta te lypa te gjeta pjeshka ka qit fleta te lypa te gjeta
| |
| Dasma po fillon
Fikni dritat me shuplake hajde te kendojme hapet dera po vjen nusja sikur një shqiponje bashke me dhendrrin dorë përdore shih sa bukuri hajde nuse hajde dhenderr gezuar cifti i ri
ooooooo hidhne hidhne ,digjne vallen zemrat na kendojne po martohet sot shqiptari me një si shqiponje po martohet sot shqiptari me një si shqiponje
Bjen tupani bum bum bum dasëm ka shtëpia dora -dores ,besa -beses ju mloft lumturia hidhne hidhne digjne vallen zemrat na kendojne po martohet sot shqiptari me një si shqiponje
ooooooooo vine urimet një nga një shi sa bukuri hajde nuse hajde dhenderr gezuar cifti i ri hajde nuse hajde dhenderr gezuar cifti i ri
Hidhne vallen ju dasmor vallen kosovare digjne këngën ju kengtar këngën shqiptare vine urimet një nga një shi sa bukuri hajde nuse hajde dhenderr gezuar cifti i ri ooooooooo vine urimet një nga një shi sa bukuri hajde nuse hajde dhenderr gezuar cifti i ri
| |
| Do ti kallim fitilat e llames
Do ti kallim fitilat e llames Do ti kallim fitilat e llames Po ja marrim sugaricen nanes Po ja marrim sugaricen nanes Oj ma te miren nana e ka njo ee Oj ma te miren nana e ka njo ee Po ja marrim per ma te mirin vella ee Po ja marrim per ma te mirin vella ee Do ti kallim fitilat e llames Do ti kallim fitilat e llames Po ja marrim sugaricen babes Po ja marrim sugaricen babes Oj ma te miren baba i ka dy eee Oj ma te miren baba i ka dy eee Njo ja marrim e njo ja lom ne shpi ee Njo ja marrim e njo ja lom ne shpi ee
I ka vnu lulija durte e bardha ne xham e o e po e pyet ate djalin o sa kunata i kam I ka vnu lulija durte e bardha ne xham e o e po e pyet ate djalin o sa kunata i kam
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:41 pm | |
| >>Sitja e kulaqit<<
Sitet mielli ne magje te re per hajr te kofte o babe kjo re O sitet mielli ne magje te re perhajre te kofte oj nane kjo re
Sitet mielli ne magje te kuqe per hajr te kofte o vella kjo nuse O sitet mielli ne magje te kuqe perhajre te kofte o vella kjo nuse
--------------------------------------------
Kush na i ra oj dritares karshi vellau jone me syza ne sy O hiqi syzat oj se u qorrove vajzat e Prishtines o ti na i tranove
U qorrofshin o e o e o U qorrofshin o e o e o U qorrofshin o ee marshin detin veq lulija o e o e o veq lulija e ka pas kysmetin ooo U qorrofshin o e o e o U qorrofshin o e o e o u qorrofshin e e marshin malin o veq lulija o e o e o veq lulija e ka pas igballin o
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:41 pm | |
| Sonte kemi dasem
Sonte kemi dasëm Të gjith ta festojmë Djalin më të bukur Sot po e martojmë
Sonte kemi dasëm Të gjith ta festojmë Djalin më të bukur Sot po e martojmë
(refren) Hajde te pimë sonte Nga një got raki O ju knojmë së bashku Për çiftin e ri
Hajde të pimë sonte Nga një gotë raki O ju knon ky Moli O me shokët e tij
Plot miq ene shokë ç'na u mbush lokali Dalin t'gjithë në valle Të trashëgohet djali.
Plot miq ene shokë ç'na u mbush lokali Dalin t'gjithë në valle Të trashëgohet djali.
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:42 pm | |
| Oj lulja blinit o kujt mja le moj nanen o Oj lulja blinit o kujt mja le moj nanen o
Oj lule mos ki dert se te nana shkon apet Oj lule mos ki dert nane ke lane e nane ke gjete
Oj lulja blinit o kujt mja le moj baben o Oj lulja blinit o kujt mja le moj baben o
Oj lule mos ki dert se te baba shkon apet Oj lule mos ki dert babe ke lane e babe ke gjete
Oj lulja blinit kujt mja le moj motren o Oj lulja blinit kujt mja le moj motren o
Oj lule mos ki dert se te motra shkon apet Oj lule mos ki dert se te motra shkon apet
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:42 pm | |
| Fryni era e ma muar shallin o, fryni era e ma muar shallin o,
Vet e ka pa Lulija djalin o, Vet e ka pa lulija djalin o
Vet e ka pa me dy syte e zi, Vet e ka pa me dy syte e zi
Pse bre djalo ti m'erdhe ne shpi? Pse bre djalo ti m'erdhe ne shpi?
Me erdhe ne shpi e me mashtrove o, Me erdhe ne shpi e me mashtrove o
Uneazen e arit ma morre o Unazen e arit ma morre o
S'ta morra me zor moj e hjeshme o, S'ta morra me zor moj e hjeshme o
Vet ma ke dhane me te deshme o
Nuk ta morra une moj delije o Nuk ta morra une moj delije o
Vet ma ke dhane me dashnije o
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:43 pm | |
| Hajde moj Lulije xhades re. hajde moj Lulije xhades re,
Ooo, xhdes re jalla une po vije, Ooo, xhades re jalla une po vije
Xhades re ooo une po vije, Xhades re ooo une po vije,
Shpijen e (X) agës nuk ia dije Oooo shpijen e (X) agës nuk ia dije
Shpija e (X) agës eshte kollaje, Shpija e (X) agës eshte kollaje
Oooo, para deres e ka nje saraje Ooo, para deres e ka nje saraje
Jalla n'at saraje kush po rin e Jalla n'at saraje kush po rin e
Ooo, (X) aga oh me vllaznine
| |
| E mori Lulije qërpiku me rrema, sahere qe t'kendojna po na k'naqet zemra,
Refreni:
O zambak, zambaku i bardh A e din ku ke me ardh, A e din ku ke me ardh, (X) agen o ke me e marr
E mori Lulije, nana t'ka urue, paske pas nafakë Lulije, me na me jetue, paske pas nafake Lulije, me na me jetue
Refreni:
O zambak, zambaku i bardh A e din ku ke me ardh, A e din ku ke me ardh, (X) agen o ke me e marr
| |
| Thojshin e bojshin
Thojshin e bojshin, Lulija nuk ban, sa erdhi te na Lulija, celi jorgovan, sa erdhi te na Lulija, celi jorgovan
Ref: E mori Lulije, nana t'ka urue, paske pas fat Lulije, me na me jetue,
Thojshin e bojshin, Lulija nuk din, sa erdhi te na Lulija, celi kajranfil, sa erdhi te na Lulija celi kajranfil
Ref: E mori Lulije, nana t'ka urue, paske pas nafak Lulije, me na me jetue.
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:44 pm | |
| Fluturo Lulije me flete
Fluturo Lulije me flete, se sarajin e ke gjet fluturo Lulije me flete, se sarajin e ke gjet,
Refreni (2 here)
Veç puno Lulije, Veç puno, Mos mendo Lulije, fluturo
Shoqet tua jane tuj plas, se (X) agen e ke marr Shoqet tua jane tuj plas, se (X) agen e ke marr
Ref: Veç puno Lulije, Veç puno, Mos mendo Lulije, Fluturo
Garnetura tuj qendis, Shpijen tone e ke stolis, garnetura tuj qendis, shpijen tone e ke stolis
Ref: Veç puno Lulije, Veç puno, Mos mendo Lulije, fluturo
| |
| E kallem
E kallem, e kallem oj Lulije, e kallem, e kallem oj Lulije, e kallem.
Do t'marrem, do t'marrem oj Lulije, Do t'marrem, Do t'marrem oj Lulije, Do t'marrem
Me shume kajde me shume kajde, me muhabet Marton nana, marton nana djalin e vet.
Me shume kajde, Me shume kajde me shume sevda, Marrin motrat, Marrin motrat nuse per vlla
| |
| Djali mirë nusje mirë po ky vjehri i vështirë këtij vjehrit qysh tja bëjmë ne mëngjes kafen s'ja bëjmë
Djali mirë nusje mirë po kjo vjehra e vështirë kësaj vjehres qysh t'ja bëjmë ne mëngjes punët s'ja bëjmë
Djali mirë nusje mirë po kjo (XY) e vështirë kësaj (XY) qysh t'ja bëjmë sa ma shpejt do ta martojme
(XY)- motra e dhendrrit ne emër
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 12:45 pm | |
| Këngë nga rajoni Gostivar- Kercove
Oj nuset e jona ci guvejtni vjerrat a i shani a i vrejtni vjerrat mos i shani mos i vrejtni se coullet pa vjerrat sen i rrejtni mikun e mikeshen sen i prejtni dasme me dasëm sen shetejtni
Aman oj nuset e jona mos guvejtni shumë se vjerrat e juja nuse qajne nëpër katund qajne nëpër katund e qajne nëpër kojshi thoshin pi nuseve reja s'rrihet ne shtepi kur bertasin oj nuset e reja dridhet shpija sikur shtin rrufeja hikin plakat sikur i ze dheja kurr bertasin oj nuset me plaka pi në fund katundit jepet flaka hikin plakat sikur i ze vapa.
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 8:01 pm | |
| Kendon gjeli pika pika
Kendon gjeli more, hajde pikaaa piikaa coju moj gooojice se na zbardhi dita e hajde,
Merre moj merre çunin e, merre moj merre çunin eedhe hajde, çunin moj gushpellumin ee.
Merre moj merre çunin ee hajde, merre moj gushpellumbin ee. Jarana jarnane kadale e kadal, jarana jarnane çuni m'ka cu fjale. Jarana jarnane kadal e ka icik Jarana jarnane ???? Kendon gjeli more hajde mjes për mjes e coju moj gooojice laji mos sytë e zez e e hajde
Merre moj merre çunin e, merre moj merre çunin eedhe hajde çunin moj gushpellumin ee.
merre moj merre çunin eedhe hajde, merre moj gushpellumin ee. Jarana jarnane kadale e kadal, jarana jarnane çuni m'ka cu fjale. Jarana jarnane kadal e ka icik, Jarana jarnane
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 8:04 pm | |
| Potpuri (Këngë popullore Shqipëria e mesme)
Amon kam nji baaaaab, amon i ftijaaaaaaar e, amon që s'me le o te dal o ke dera, te dal ke deeeeeera. Amon rri baba mos u booooo i marrë, se na dalin fjale te tjeeeeera, un e mjeeeeeera.
O po shkon goca moj me kornare, o vjen një djalë o mor puna e mare, o vjen një djalë o mor puna e mare. O ti bre djalo a je martu e, as jam martu as jam feju e, as jam martu as jam feju.
O ç'ke moj goce moj që m'pyt mue, o kam nji motër ta jap për grue, o kam nji motër ta jap për grue. O ç'ta baj motren o tuj t'pas ty e, o te puthsha vetllen o me gjith sy e, o te puthsha vetllen o me gjith sy.
Drites sate xhevahir, eeeeej, s'kam njeri o t'i boj kimet, eeej, s'kam njeri o t'i boj kimet eeej.
Ti je honaaa pesmbedhjete, eeejjj, ç'i jep lules moj bojen e vet eeeeej, ç'i jep lules moj bojen e vet eeeeej,
OOOOO Me ke dal ne penxhere, si del hona permbi mal, Me ke dal ne penxhere, si del hona permbi mal, hedhur floket porsi ar. ma bënë shenj e s'flet nji fjal, hedhur floket porsi ar. ma bënë shenj e s'flet nji fjal, jarinani nani nani nani nani nani hopa, ma bënë shenj e s'flet nji fjal.
OOOO goce e re mos se ç'po vjen, shtati i saj porsi selvi, ooo goce e re mos se ç'po vjen, shtati i saj porsi selvi, ne mes faqesh ka dy pika, seç m'i more mendt e mi. ne mes faqesh ka dy pika, seç m'i more mendt e mi. jarinani nani nani nani nani nani hopa, ne mes faqesh ka dy pika, seç mi more mendt e mi. ne mes faqesh ka dy pika, seç mi more mendt e mi.
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 8:07 pm | |
| Ngul Bajrakun ne Qati te Shpis Ni molle te kuqe ne maje t'Shtizs! Darsem te madhe kemi nis... Darsem te madhe kem fillua Dyqind krushq jan tubua!!!!!!!! Dyqin krushq me dyqin atllar, Tirqit ngajtana ne shalla te bardh Ne dor Flamurin o njai Bajraktar, Sak Faslia gjithmon i Par! Me ni dor e mban Bajrakun E me tjetren e ngreh qarkun Bajraktar te kjofshim fal, A je krushk a luftetar? Kesaj pune ja kam Tradit Ke daq ne luft ne daq mizlis! Qohu n'kam o i Zoti i Shpis, per hajra darsma qe ke nis... Per hajr Djalin qe po e marton, Fisin ton ishalla e qton, Bien dairet jehon kenga Bie lahuta bie sharkia.. Hidhet vallja kecet alltia Prehet Qingji dhe Ugiqi, Veq me pite, hahet mishi Bora e bjeshkes ne mal po shkrihet, Luhet vallja bien dairet Kendohen kenget e tradites, Baba i djalit qohet ne kam, per hajr nusen o djalit ja ban Sitet milli ne magje te kuqe O vlla,per hajr te kjoft kjo nuse Sitet milli ne magje te bardh, per hajr te kjoft o ty reja bab Sitet milli ne magje te re,per hajr te kjot oj nan kjo re Hajde nuse si zambak, ke zgjedh djalin per merak Shtat te gjat o si bajrak Musteqe Zi o kallushan, Djalin ton o ku e pave Asht Tipik e Rogovan! Ne shteg te lames e takova Aty ishim kur dilte hana, Djali si yll e nusja si Zan Bukurin ja moren hans Nuse e bukur o shtat selvi T'ka rrit nana ne bjeshk e n'vrri Fisin ton e qofsh moj bij Perkundsh djepa ne Trojet tona... Sokolesha e Sokola Pergjithmon Nuse e jona Kenget ma te bukura per ty kendojm Ju kendon bilbili mbi kry Qofshi te lumtur ne dashuri, Paqi fat e lumturi Bashk u Plakshi ju te Dy!!
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 8:10 pm | |
| NGA TROPOJA
Karajfil ne bahce, moj karajfil ne bahce Karajfil ne bahce, moj karajfil ne bahce
Je si molla lalce moj e vogël o je si molla lalce moj e vogël o
Karajfil n'saksie, moj karjafil n'saksie Karajfil n'saksie, moj karjafil n'saksie
n'ty kam ra n'dashni moj e vogël oh n'ty kam ra n'dashni moj e vogël oh
Karajfil n'oborre moj karajfil n'oborre Karajfil n'oborre moj karajfil n'oborre
Ti zemren ma kenaqe moj e vogël ohh ti zemren ma kenaqe moj e vogël ohh
Ka hi nusja n'valle me fustan me pika ka hi nusja n'valle me fustan me pika
E bukur sikur hana, ma e mira nder cika e bukur sikur hana, ma e mirë nder cika
Luj vallen luje nuse, syri i keq mos t'paft kush nuk ban marshalla ai pika i raft
Ka hy nusja n'valle me fustan boje pemë ka hy nusja n'valle me fustan boje pemë
Nder të gjitha ma e mira sikur lulja n'rreme Nder të gjitha ma e mira sikur lulja n'rreme
Luj vallen luje nuse, syri i keq mos t'paft kush nuk ban marshalla ai pika i raft
Hajt dil moj nuse n'valle me fustan te bardhe Hajt dil moj nuse n'valle me fustan te bardhe
Vallzo ti bashk me dhandrin mirë se na ke ardhë Vallzo ti bashk me dhandrin mirë se na ke ardhë
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 8:10 pm | |
| Ou cike ke bukur nga Tropoja
Ou cike e bukur nga Tropoja o kur t'sho ty meu plak harrova
O unë shumë çaste t'kam lyp ty o n'grushta tu veç ujë me pi
O kadal cike se ment mi prishe o a mos je moj prej Berishe
o se ne kofsh moj cike prej Bytyci o ta baj hanen unaze gishti
O se ne kofsh bre karshi t'gurit o maj allti në vend t'barutit
O prej Krasniqes me qellue o i mson zogjt me fluture
| |
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare Wed Dec 29, 2010 8:11 pm | |
| Lavdu qoft moj perendia që ta dha ket bukuri
Nate e ditë po qaj si fmia e s'po m'teren syt e mi
Dola n'penxhere syrin kur ta pashë piva ni gote raki moj goce, marshalla të thash
Marshalla të thash prej zemrës që plas shumë për ty durova, eja t'dalim bashk
Piva i got raki opa, ta shoh synin e zi jam jabanxhi, pa ty s'mund te rri
Ti gjithni vjen tuj u rrite bukuri vjen tujt tu shtu
A mendon se ki me vdeke dheu i zi ka met m'bulu
Dola n'penxhere syrin kur ta pashë piva ni gote raki moj goce, marshalla të thash
Marshalla të thash prej zemrës që plas shumë për ty durova, eja t'dalim bashk
Piva i got raki opa, ta shoh synin e zi jam jabanxhi, pa ty s'mund te rri
| |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare | |
| |
| | | | Këngë dasmash nga Trojet Shqiptare | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |