Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Qëndrimi i tepërt para televizorit rrezikon zemrën

Shko poshtë 
AutoriMesazh
iliriana
Studentë i FM-së
Studentë i FM-së
iliriana

<b>Postime</b> Postime : 3702

Qëndrimi i tepërt para televizorit rrezikon zemrën Empty
MesazhTitulli: Qëndrimi i tepërt para televizorit rrezikon zemrën   Qëndrimi i tepërt para televizorit rrezikon zemrën I_icon_minitimeThu Jan 27, 2011 6:33 am

Qëndrimi i tepërt para televizorit rrezikon zemrën Duke_pa_tv1
Londër – Qëndrimi përpara televizorit për më tepër se dy orë në ditë rrit mundësinë e shfaqjes së atakut kardiak dhe sëmundjeve të ndryshme të zemrës.
Një grup studiuesish nga Universiteti i Londrës, më në krye mjekun Emanuel Stamatakis, morën në vëzhgim 4 512 persona nga Skocia, shkruan revista "Journal of the American College of Cardiology". Për katër vite më radhë, është regjistruar me hollësi cdo minutë i qëndrimit të tyre përpara televizorit, përpara kompjuterit, apo duke luajtur me video.

Brenda katër viteve të studimit, 325 nga personat e përfshirë në të ndërruan jetë nga ataku kardiak, ndërsa 215 të tjerë arritën t’i shpëtojnë vdekjes megjithëse edhe ata pësuan atak.

Sipas studimit të këtij ekipi, risku i atakut kardiak tek personat që qëndrojnë përpara televizorit mbi 4 orë në ditë, është 48 % më i lartë se i atyre që qëndrojnë rreth 2 orë. Ndërkaq, mundësia që një person që sheh 2 orë televizor të pësojë atak kardiak, është 125 për qind më e lartë se e atyre që nuk shohin fare televizor.

Statistikat tregojnë se një numër i madh personash ulen me orë të tëra përpara televizorit pasi kanë përfunduar punën. Studiuesit këshillojnë që të minimizohet sa më shumë qëndrimi pasiv përpara televizorit, në të kundërt rritet seriozisht mundësia e prekjes së tyre nga sëmundjet e zemrës.
Mbrapsht në krye Shko poshtë

Qëndrimi i tepërt para televizorit rrezikon zemrën
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Kripa e tepërt mund të dëmtojë zemrën brenda 30 minutave
» Shikimi i televizorit, rrezik për zemër
» Qëndrimi ulur, i dëmshëm për shëndetin
» Qëndrimi ulur, rrezik për shëndetin !!
» Qëndrimi në tavolinë tërë ditën dëmton shëndetin sikurse pirja e duhanit

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Mjeksia-Grup :: Kendi i Lajmeve :: Lajmet Mjeksore-
Kërce tek: