Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Druri më i pazakontë në botë

Shko poshtë 
AutoriMesazh
A.Z™
Moderator/e
Moderator/e
A.Z™

<b>Postime</b> Postime : 2150

Druri më i pazakontë në botë  Empty
MesazhTitulli: Druri më i pazakontë në botë    Druri më i pazakontë në botë  I_icon_minitimeTue Mar 22, 2011 9:32 am

Druri më i pazakontë në botë  21-druri-34

Legget, Kaliforni, 21 mars - Nuk bëhet fjalë për ndonjë punim artificial në park argëtues por për një dru – më saktësisht drurin e llojit sekuoja – nëpër të cilin kalon një tunel me gjerësi të mjaftueshme për të kaluar me veturë nëpër të.
Sekuoja me tunel është druri më i famshëm në pyllin e dendur me këtë lloj druri që shtrihet në 81 hektarë në vendin Legget në Kaliforni, rreth 280 kilometra në veri të San Franciscos.
Ndonëse sot relativisht të rralla, drunjtë e llojit sekuoja, që mund të jetojë deri në 1 800 vjet e më shumë, nga mesi i shekullit 19 ishin mjaft të shpesh përgjatë bregdetit kalifornian.
Tunelin nëpër drurin me moshë disa qindra vjeçare dhe që sot arrin lartësinë prej gati 100 metrave, e kanë hapur në vitet e 30-ta të shekullit të kaluar, duke e shndërruar në atraksion turistik.
Turistët kureshtar, të mahnitur me drurin gjigant, vozitja e veturës nëpër këtë tunel e paguajnë 3 dollarë, kurse në këtë çmim është llogaritur edhe fotografimi dhe ulja buzë këtij druri mbase më i madhi në botë.
Në afërsi të drurit ndërmarrësit turistikë kanë ndërtuar edhe një shitore me suvenire, në të cilën vizitorët mund të pajisen me ndonjë objekt që iu përkujton vozitjen nëpër tunelin më të pazakontë në botë.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.mjeksia-grup.tk

Druri më i pazakontë në botë
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» 17 vjeçari mbijeton në një fluturim të pazakontë
» Super vetura prej druri

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Mjeksia-Grup :: Kendi i Lajmeve :: Kuriozitete-
Kërce tek: