Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Otunbayeva premton rindërtimin e vendit

Shko poshtë 
AutoriMesazh
A.Z™
Moderator/e
Moderator/e
A.Z™

<b>Postime</b> Postime : 2150

Otunbayeva premton rindërtimin e vendit Empty
MesazhTitulli: Otunbayeva premton rindërtimin e vendit   Otunbayeva premton rindërtimin e vendit I_icon_minitimeSun Jun 20, 2010 1:48 pm

Otunbayeva premton rindërtimin e vendit Roza-otunbayeva-2010-4-8-3-55-3

Udhëheqësja e përkohshme e Kirigistanit, Roza Otunbayeva, ka thënë se gati dymijë vetë kanë humbur jetën në dhunën e javës së fundit në jug të vendit. Kjo shifër është 10 herë më e lartë se sa ishte vlerësuar më parë.
Otunbayeva e vizitoi rajon me qëllim që të zbusë tensionet e krijuara mes komuniteteve uzbeke dhe kirgize.

Duke folur para banorëve të Oshit të mbledhur në sheshin qendror, presidentja e përkohshme premtoi të rivendosë rendin dhe të rindërtojë qytetin.

Banorët e Oshit kanë shprehur pakënaqësi ndaj mënyrës se si qeveria e përkohshme është marrë me krizën.

Qyteti është ende i ndarë. Në njërën anë të barrikadave mes tyre janë banorët e etnisë uzbeke dhe në anën tjetër ata të etnisë kirgize.

Më shumë se 190 vetë janë vrarë dhe qindra janë plagosur si pasojë e dhunës më të rëndë etnike në Azinë Qendrore, që pas shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik.

Ndërkaq sipas UNHCR-së dhuna në jug të Kirgistanit ka detyruar largimin me forcë të rreth 300 mijë vetëve, ndërsa 100 mijë të tjerë po kërkojnë strehim në Uzbekistanin fqinj.

Presidenti rus, Dmitry Medvedev, ka paralajmëruar se paqëndrueshmëria në Kirgizstan mund te çojë në marrjen e kontrollit nga ana e islamistëve.

Një zyrtar i lartë amerikan për Azinë Qendrore, Robert Blake, i cili vizitoi një kamp refugjatësh në anën uzbeke të kufirit e përshkroi situatën si një krizë humanitare.

Ai bëri thirrje për një hetim të pavarur lidhur me trazirat. /BBC/
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.mjeksia-grup.tk

Otunbayeva premton rindërtimin e vendit
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Makolli premton shumë për Diasporën
» Zvicra premton përkrahje në arsim
» Qytetarët jashtë vendit mund të votojnë përmes postës
» G8-a premton më shumë ndihmë