| "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
shaban Cakolli Kontributor
Postime : 678
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli Tue Aug 24, 2010 2:30 am | |
| NË BRENDI
Këndej gjithë zjarr e andej akull vetëm gjurmë e kthtërave të stinës në xham
Zjarri djeg leckat e stinës së ikur nga fryma e detit të strukur në gjethe bajameje
Një syth ëndrre zënë e ka zogun e bilbilit në kafaz | |
|
| |
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli Tue Aug 24, 2010 2:30 am | |
| E GJATË KJO NATË
Sonte gjithçka po fle në qetësinë ë vet
Në dhomën time qielli i ka ndezur fanarët të mos tremben qelizat që tajisin lëngun e jetës
të gjatë shekujt që flejnë dhomat flejnë qytetet sonte gjumë nuk kanë vetëm poetët bëjnë qarqe, nëpër vargje të regjur si gëzofet shkrihen në vuajtjet e popullit. | |
|
| |
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli Tue Aug 24, 2010 2:31 am | |
| ELDORADO
Aty sundon vetëm një stinë: gjethet thahen ne bebëz ku bënë vapë tropikale.
Aty mbretëron vetëm një kohë: Doruntina do t´mbetet pa u martuar se treqind krushq kanë humbur rrugën deri te shtëpia e saj.
Çika potureshë këndon balada me një kurorë gjaku në kokë.
El Dorado është
ëndrra jonë shekullore.
| |
|
| |
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli Tue Aug 24, 2010 2:31 am | |
| NË PREKAZ ZË FILL LIRIA
Kosovë zemra e Dardanisë shumë pushtues tú janë vardisë saherë ata janë dalldisë grusht të rëndë kanë marrë n´Drenicë
Edhe tash-një shekull pas iu bë varri në Prekaz në Prekaz u mund robëria në Prekaz zë fill Liria Jasharajt matën trimërinë pa pushtues e bënë Shqipërinë. | |
|
| |
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli Tue Aug 24, 2010 2:32 am | |
| CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA POETIKE "TOKË DARDANE";Shaban Cakolli
KA KOHË Ka kohë që jam duke u ngjitur Lugut të Blertë të Gërmisë.
ka kohë që ujë pi në krojet e fëminisë.
Ka kohë që më janë ngatërruar kohët dhe nuk e di kur fillon e kur mbaron Ëndrra. | |
|
| |
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli Tue Aug 24, 2010 2:32 am | |
| DARDANIA
Ja këto janë ato vise ku pemët piqën në dimër e lulëzojnë në verë.
Fëmijët dardanë këmbëzbathur ecin nëpër acarin e shekujve për të arritur në tokën e premtuar.
Kjo tokë është Dardania e gdhendur në atë mburojë që e mbajnë luftëtarët e saj nëpër betejat që s´i regjistroi historia.
| |
|
| |
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli Tue Aug 24, 2010 2:33 am | |
| DUKE SHIKUAR ORËN
Një shekull iku duke shikuar diellin me zenit.
ku mbet ora jonë që mat rrjedhën e gjakut në histori?...
Pena ime gërryen mbi letër hieroglifet me të cilat kam shënuar kronologjinë e lindjes deri në perëndim të epokës së gjakut.
| |
|
| |
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli Tue Aug 24, 2010 2:33 am | |
| PLAGA E KURBETÇARIT
Është plagë e nuk mbyllet kurrë as në zemër, as në shpirt.
Stinët ndërrojnë, datat në kalendar, akrepat qarkojnë rrathët e ferrit, koha rri e ngrirë në kujtime.
Plaga ime kullon gjak pika-pika mbi kujtime...
| |
|
| |
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli Tue Aug 24, 2010 2:34 am | |
| RASAT E MËRGIMTARIT Një jetë e nemur e lakuar nëpër rasa.
Në emërore:Iliri! në kallëzore:Dardani! në rrjedhore:Kosovë!
Thirrorja është zhdukur se nëna s´na dëgjon.
Emri ynë edhe sot lakohet nëpër histori.
| |
|
| |
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli Tue Aug 24, 2010 2:34 am | |
| DALLËNDYSHES
Shko në kopshtin tim këput veç një mollë ma sill tí marr erë të bëhem erë e saj.
Ma sill një lulëkuqe me ngjyrë të flamurit t´ma zdriti udhën e shtegun nëpër terr. | |
|
| |
| PARA XHAMISË SË MADHE NË PRISHTINË
Në Prishtinë para kafenesë"Besa" bërlyket shpresa për çdo ditë.
Para Xhamisë së Madhe tubohet mëngjeseve rinia për të shitur rininë e vet.
As me pishë as me qiri kurkund s´gjen mall më të lirë në treg.
| |
|
| |
| BOTA E TJETËRSUAR
Shekuj me radhë po lind ëngjuj dhe tiranë.
Rruga ku takohen shtruar me të zeza, mbretëri e tyre shtrihet në varreza.
| |
|
| |
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli Tue Aug 24, 2010 2:35 am | |
| DHEMBJE
Ngricë përjashta e ngricë përbrenda ku të gjejnë zemrat pak ngrohtësi dashuria ku do të shkrijë?!
Duke pritur ata që ikin duke pritur ata që s´vijnë më të vocërr po bëhen fëmijët. Po Gjeto Basho Muji kur do ta kapë thikën për ta mbytur frikën?
| |
|
| |
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli Tue Aug 24, 2010 2:35 am | |
| MALLËNGJIM
Motra kur u bë nuse hapi portat e ngujuara te një stine të re.
Qerrja e kuqe me katër rrota kohe kaloi mbi fëmininë e saj.
Motra iku! Ç´zog do të këndojë në drurin e manit mallin e saj | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli | |
| |
|
| |
| "Me Mallin e Luleve" - Shaban Cakolli | |
|