Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Kina krijon super-kompjuterin më të shpejtë në botë

Shko poshtë 
AutoriMesazh
iliriana
Studentë i FM-së
Studentë i FM-së
iliriana

<b>Postime</b> Postime : 3702

Kina krijon super-kompjuterin më të shpejtë në botë Empty
MesazhTitulli: Kina krijon super-kompjuterin më të shpejtë në botë   Kina krijon super-kompjuterin më të shpejtë në botë I_icon_minitimeSat Oct 30, 2010 7:51 am

Kina ka arritur të krijojë super-kompjuterin më të shpejtë ndonjëherë, ka njoftuar agjencia e lajmeve AFP të enjten.
Tianhe-1, që do të thotë “Rruga e Qumështit”, ka shpejtësinë e 2.507 bilionë përllogaritjeve në sekondë, që e bën atë kompjuterin më të shpejtë në Kinë, por po ashtu më të shpejtë për 1.4 për qind se super-kompjuteri më i shpejtë në botë deri më tani, i cili është i vendosur në laboratorin kombëtar në Tennessee të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
Kina krijon super-kompjuterin më të shpejtë në botë Supercomputer1

Tianhe-1 është zhvilluar në Qendrën kombëtare për super-kompjuterë në qytetin bregdetar kinez Tianjin, duke shfrytëzuar çipat të cilët kryesisht i kanë dizajnuar kompanitë amerikane. Institucionet e caktuara kineze siç është Instituti meteorologjik kinez në Tianjin tanimë kanë filluar të bëjnë testime duke shfrytëzuar kompjuterin.

Kina krijon super-kompjuterin më të shpejtë në botë F.1029120748216_m

“Ai po ashtu do të mund të shërbejë industrisë së animacionit dhe hulumtimeve bio-mjekësore”, ka thënë drejtori i Qendrës, Liu Guangming.

Profesori Jack Dongarra, nga universiteti i Tennessee, ka theksuar se kjo “bishë” kineze është makina dukshëm më e fuqishme kompjuterike në botë.
Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kina krijon super-kompjuterin më të shpejtë në botë
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Android 2.2 super i shpejtë
» Super Gjyshja dhe super gjyshi talentet e Gjeorgjisë
» Kina, lufte kunder Skype e MSN
» PS krijon bord ekonomik
» Pensionistja 60 vjeçe nga Kina lindi binjakë

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi