Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Zbokthi, cilët janë shkaktarët e tij?

Shko poshtë 
AutoriMesazh
dr.FjoollaaH™
WebMaster
WebMaster
dr.FjoollaaH™

<b>Postime</b> Postime : 9044

Zbokthi, cilët janë shkaktarët e tij?  Empty
MesazhTitulli: Zbokthi, cilët janë shkaktarët e tij?    Zbokthi, cilët janë shkaktarët e tij?  I_icon_minitimeFri Sep 09, 2011 6:36 pm

Janë të shumtë ata pacientë të cilët mund të kenë një flok të dëmtuar i cili përveçse mund të mbartë shumë yndyrë krijon dhe ciflat e bardha që cilësohen si zbokth.

Pjesa më e madhe e pacientëve që vuajnë nga ky element, mund të kenë kaluar situata stresuese. Por në të shumtën e rasteve edhe ndërrimi i shpeshtë i shampove mund të çojë në krijimin e zbokthit.

Krijimi i zbokthit mund të bëhet dhe në formë vatrash. Lëkura e kokës ka qeliza të vdekura të cilat i nxjerr në sipërfaqe në formën e zbokthit. Gjithashtu ato mund të formohen dhe në formë koresh të thata në pjesë të caktuara të lëkurës së kokës. Janë shqetësuese sepse çojnë në kruarje të vazhdueshme dhe kjo e shqetëson pacientin. Për këtë rast është e këshillueshme që të bëhet vizita tek mjeku dermatolog.

Pjesa më e madhe e ilaçeve kuruese kanë të bëjnë më shampot apo barna me përmbajtje të larta bimore, të cilat kanë shumë vitamina dhe kripëra minerale. Këto të fundit ndikojnë në rigjenerimin e lëkurës së kokës, si dhe në evitimin e qelizave të ngordhura. Ato këshillohen të merren vetëm pas konsultimit me mjekun përkatës. Në të kundërt mund të jenë shumë të dëmshme për lëkurën dhe flokun. /Telegrafi/
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.mjeksia-grup.tk

Zbokthi, cilët janë shkaktarët e tij?
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Cilët janë më të fortë, dhëmbët e bardhë apo të verdhë
» Shkaktarët e shtatzënisë jashtë mitrës
» Flokët e shprishur janë “in”
» Pasanikët janë depresivë
» Çfarë janë striat?