Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Hurma ka më shumë kalium se banania

Shko poshtë 
AutoriMesazh
dr.FjoollaaH™
WebMaster
WebMaster
dr.FjoollaaH™

<b>Postime</b> Postime : 9044

Hurma ka më shumë kalium se banania  Empty
MesazhTitulli: Hurma ka më shumë kalium se banania    Hurma ka më shumë kalium se banania  I_icon_minitimeSat Apr 14, 2012 12:37 pm

Përveç që janë të ëmbla dhe të shijshme, hurmat e qetësojnë kollitjen, i pengojnë ngërçet, ndihmojnë zorrët dembele dhe i zbusin flokët.

Kundër zorrëve dembele
Falë sasisë së madhe të fijezave, hurmat kanë ndikim pozitiv në muret e zorrëve dhe e nxisin zbrazjen e tyre. Personat që vuajnë nga kapsllëku, së pari ato duhet t’i ulin në pak ujë të nxehtë (5-6 copë), të lihen të ftohen dhe pastaj të përtypen mirë. Në fund duhet pirë një gotë ujë. Kjo duhet të bëhet në mëngjes (në të esëll) dhe në mbrëmje. Hurmat konsiderohen si pemë e cila e nxit qitjen e sekretit dhe me këtë zbusin pezmatimet e rrugëve të frymëmarrjes. Për këtë qëllim duhet përdorur hurma të thata, e edhe më mirë është nëse bëhen shurup: dhjetëra hurma qiten në gjysmë litri ujë, ziejnë dhjetë minuta. Nga kjo sasi pihen nga dy lugë, disa herë në ditë.

Hurma i forcon aftësitë mentale
Hurmat janë të pasura me kalori, prandaj duhet përdorur në sasi të kufizuara dhe të keni aktivitete të mjaftueshme trupore, në mënyrë që të harxhohet teprica e energjisë. Në sasi të vogla ndërmjet dy shujtave, hurmat janë ideale për “punëtorë shkencorë”, për studentë dhe për nxënës.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.mjeksia-grup.tk

Hurma ka më shumë kalium se banania
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Hurma, përfitimet shëndetësore
» Banania, fruti i mrekullive për shëndetin tonë
» Sa më shumë lëngje, aq më mirë
» Më shumë dhjam, më pak tru
» Shumë skandale në AKP