Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

A janë të njëjta perimenopauza dhe klimaksi?

Shko poshtë 
AutoriMesazh
BeLti
Anëtarë i MG
Anëtarë i MG
BeLti

<b>Postime</b> Postime : 1065

A janë të njëjta perimenopauza dhe klimaksi?   Empty
MesazhTitulli: A janë të njëjta perimenopauza dhe klimaksi?    A janë të njëjta perimenopauza dhe klimaksi?   I_icon_minitimeSun Nov 07, 2010 9:03 am

Klimaksi përfshin perimenopauzën, por shtrihet më tej, para dhe pas saj, ai është më tepër proces sesa një pikë specifike kohore. Sidoqoftë, të dy termat, perimenopauzë dhe k1imaks, shpesh përdoren si sinonime të njëri-tjetrit.
Termi klimaks nënkupton fazën e transicionit, në të cilin niveli i hormoneve ndryshon deri në ndalimin e periodave. Rënia dhe lëkundja e nivelit të hormoneve mund të shkaktojë simptomat e hershme të menopauzës, ndërsa vazhdojnë të stimulojnë endometrin dhe të shkaktojnë menstruacionet.
Jo domosdoshmërisht gjithmonë, klimaksi shoqërohet me simptoma. Kur shoqërohet, përkufizohet si sindromë klimaterike. Klimaksi përfshin perimenopauzën, por shtrihet më tej, para dhe pas saj, ai është më tepër proces sesa një pikë specifike kohore. Sidoqoftë, të dy termat, perimenopauzë dhe klimaks, shpesh përdoren si sinonime të njëri-tjetrit. Termi klimaks vazhdon të përdoret gjerësisht në shumë vende.
Mbrapsht në krye Shko poshtë

A janë të njëjta perimenopauza dhe klimaksi?
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» BE, SHBA, qëndrime të njëjta në luftimin e terrorizmit
» Pasanikët janë depresivë
» Çfarë janë striat?
» A janë dëmtuar raportet?
» Romanet e dashurisë janë të rrezikshëm

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Mjeksia-Grup :: Kendi i Lajmeve :: Lajmet Mjeksore-
Kërce tek: