Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Fidel Kastro s’është më shef i partisë kubaneze

Shko poshtë 
AutoriMesazh
iliriana
Studentë i FM-së
Studentë i FM-së
iliriana

<b>Postime</b> Postime : 3702

Fidel Kastro s’është më shef i partisë kubaneze Empty
MesazhTitulli: Fidel Kastro s’është më shef i partisë kubaneze   Fidel Kastro s’është më shef i partisë kubaneze I_icon_minitimeFri Nov 19, 2010 7:05 am

Havana, 18 nëntor - Ish-lideri kubanez, Fidel Kastro, ka bër të ditur se për shkaqe shëndetësore është tërhequr nga funksioni i shefit të Partisë Komuniste të Kubës, kanë bërë të ditur agjencitë nga ky ishull.
Fidel Kastro u ka thënë të mërkurën studentëve se nuk ishte me ta në cilësinë e sekretarit të parë të paretisë në pushtet, citojnë mediat lajmin e agjencisë kubaneze të lajmeve, Prensa Latina.

“Jam i sëmurë dhe kam bërë atë që është dashur – kam transferuar funksionin tim. Nuk mund të bëj diçka që nuk jam në gjendje t’ia kushtoj gjithë kohën time”, është shprehur Kastro.

Kastro më 2006, kur ishte kryetar i Kubës, pas një ndërhyrjeje kirurgjike përkohësisht ia transferoi pushtetin të vëllait, Raulit (79 vjeç)
Zyrtarisht nga funksioni i kryetarit u tërhoq në shkurt të vitit 2008, kur e trashëgoi i vëllai Rauli.
Fideli ndërkaq formalisht vazhdoi të jetë në krye të Partisë Komuniste e cila është e vetmja parti politike legale në Kubë.
Fidel Kastro (84) ka qenë kryetar i Kubës 49 vjet, pasi e mori pushtetin me revolucion në vitin 1959.
Largimi i Fidelit nga kreu i partisë është më shumë i natyrës simbolike, meqë për shkak të sëmundjes katër vjet nuk është shfaqur në publik.

Sipas Rojtersit, largimi i Fidelit nga funksioni i fundit është edhe një shenjë se udhëheqja e moshuar kubaneze ndodhet para tranzicionit.
Mbrapsht në krye Shko poshtë

Fidel Kastro s’është më shef i partisë kubaneze
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Kastro pranon se ka dhënë dorëheqje nga kryesimi i partisë
» Kuvendi i shtatë zgjedhor i Lidhjes Demokratike të Kosovës ka nisur punimet të dielën, ku 355 delegatë do të vendosin për zgjedhjen e strukturave udhëheqëse, kryetarit dhe këshillit të përgjithshëm të partisë. Kuvendi është hapur me intonimin e himnit sht
»  Kosova është e lirë, nëse është plotësisht demokratike
» Zannier, kandidat konsensual për shef të OSBE-së
» Koloneli rumun shef i Policisë Speciale në EULEX-it

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Mjeksia-Grup :: Kendi i Lajmeve :: Lajmet-
Kërce tek: