Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Puna me stres e rrezikshme për femrat

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Vizitor
Vizitor
Anonymous

Puna me stres e rrezikshme për femrat Empty
MesazhTitulli: Puna me stres e rrezikshme për femrat   Puna me stres e rrezikshme për femrat I_icon_minitimeMon May 10, 2010 6:16 pm

Femrat e reja të cilat bëjnë punë me stres, kanë prirje më të madhe që të vuajnë nga sëmundjet e zemrës- sugjerojnë studimet e reja.Nga puna stresuese femrat fitojnë shtypje të lartë të gjakut dhe sëmundje të zemrës.
Deri më tani është menduar se hormoni estrogjen i mbron femrat nga sëmundjet e zemrës, ndaj të cilave gjithmonë më të prirë kanë qenë meshkujt. Megjithatë, hulumtimet më të reja tregojnë se ky rregull nuk është i saktë.
Është vërejtur se puna stresuese sjell me vete edhe mënyrën e keqe të jetesës te femrat- duhanpirjen, ushqyerjen jo të mirë dhe moslëvizjen. Ndërsa këta, po ashtu, janë faktorë që shtojnë rrezikun për sëmundje.
Në veçanti është vërejtur se probleme shëndetësore kanë femrat me moshë ndërmjet 30 dhe 50 vjeç.
Ekspertët iu rekomandojnë femrave që kanë punë stresuese që doemos të gjejnë kohë për relaksim deri sa nuk është vonë.
Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Puna jashtë orarit, keq për shëndetin
» Vazhdon puna në Fukushima
» Punëtori i EULEX-it largohet nga puna
» “Pfizer” pushon nga puna 6 000 persona
» Së shpejti nis puna në Njësinë e re për hemodializë

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi