Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Meshkujt sëmuren më shpesh nga diabeti tip 2

Shko poshtë 
AutoriMesazh
dr.FjoollaaH™
WebMaster
WebMaster
dr.FjoollaaH™

<b>Postime</b> Postime : 9044

Meshkujt sëmuren më shpesh nga diabeti tip 2  Empty
MesazhTitulli: Meshkujt sëmuren më shpesh nga diabeti tip 2    Meshkujt sëmuren më shpesh nga diabeti tip 2  I_icon_minitimeThu Oct 06, 2011 1:50 pm

Shkencëtarët kanë zbuluar pse meshkujt sëmurën më shpesh sesa femrat nga diabeti tip 2. Sipas tyre, arsyeja është se ata janë biologjikisht më të ndjeshëm.

Ekipi i shkencëtarëve pranë Universitetit të Glasgout pohon se te meshkujt kjo sëmundje zhvillohet në indeks shumë më të vogël të masës trupore (BMI) në raport me femrat.

Besohet se për këtë është fajtor shpërndarja e indit yndyror, sepse te meshkujt ai grumbullohet rreth mëlçisë dhe belit.

Nga ana tjetër, femrat kanë më shumë sasi të indit yndyror nënlëkuror, edhe atë në ije dhe në bel. Kjo praktikisht nënkupton se për t’u sëmurë nga diabeti tip 2, femrat duhet të akumulojnë shumë më tepër ind yndyror sesa meshkujt. /Telegrafi/
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.mjeksia-grup.tk

Meshkujt sëmuren më shpesh nga diabeti tip 2
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Femrat e gjata sëmuren më shpesh nga kanceri
» Pyetjet qe meshkujt ju bejne me shpesh mjekeve
» Për çfarë gënjejnë më shpesh femrat
» Vezët dhe diabeti
» Diabeti dhe menstruacionet