Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Kafeina ruan memorien e femrave

Shko poshtë 
AutoriMesazh
dr.FjoollaaH™
WebMaster
WebMaster
dr.FjoollaaH™

<b>Postime</b> Postime : 9044

Kafeina ruan memorien e femrave  Empty
MesazhTitulli: Kafeina ruan memorien e femrave    Kafeina ruan memorien e femrave  I_icon_minitimeSat Dec 10, 2011 7:39 pm

Pirja e tre ose më shumë filxhanëve me kafe ose çaj në ditë mund të ndihmojë gratë e moshuara ta ruajnë memorien.

Hulumtuesit e Institutit Kombëtar Francez për Shëndetësi dhe Hulumtime Mjekësore, kanë studiuar 7.000 burra dhe gra të moshës mbi 65 vjeçare (vitet mesatare: 74), në tre qytete të Francës: Bordeaux, Dijon dhe Montpellier.

Në fillim të studimit, të gjithë pjesëmarrësit janë pyetur rreth sasisë së kafeinës së marrë, përfshirë edhe medikamentet e marra, pasi që disa prej tyre përmbajnë kafeinë. Disa kishin pirë edhe kola ose kakao, të cilat po ashtu përmbajnë kafeinë. Më pastaj, ata kanë kaluar në disa teste të aftësive mentale, përfshirë testimin e memories të bazuar në listën e fjalëve. Ata i kanë përsëritur këto teste edhe pas dy vitesh dhe sërish pas katër vitesh prej fillimit të studimit.

Gratë të cilat kishin pirë së paku tri filxhanë kafe ose çaj në ditë, që nga fillimi i studimit kanë treguar më pak rënie në testimet e tyre gjatë studimit, krahasuar me gratë të cilat kanë raportuar se kanë konsumuar një filxhan kafe ose çaji në ditë.

Por, sa ka ndikuar kjo tek burrat? Të dhënat tregojnë se nuk ka ndonjë përfitim tek burrat. Kjo mund të jetë si rezultat i asaj se gratë mund të jenë më shumë të ndjeshme ndaj efektit të kafeinës. /Telegrafi/
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.mjeksia-grup.tk

Kafeina ruan memorien e femrave
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Fëmijët flenë më pak nga kafeina
» Danimarka ruan shpresat
» Fëstëku i ruan arteriet
» Ginsengu ruan gjinjtë
» FMN e ruan Kosovën nga deficiti buxhetor