Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Kosovarëve u bie optimizmi

Shko poshtë 
AutoriMesazh
iliriana
Studentë i FM-së
Studentë i FM-së
iliriana

<b>Postime</b> Postime : 3702

Kosovarëve u bie optimizmi Empty
MesazhTitulli: Kosovarëve u bie optimizmi   Kosovarëve u bie optimizmi I_icon_minitimeTue Nov 16, 2010 9:35 pm

Kosovarëve u bie optimizmi 49flamujt5
“Tradicionalisht, që kur ne nisëm t'i bënim këto sondazhe, kosovarët kanë qenë më optimistët në rajon, më të kënaqur me situatën e tyre materiale. Tani, në 2010-n, nuk mund të thuhet e njëjta gjë. Banorët ankohen për situatën e vështirë ekonomike”,thotë Andrzej Pyrkal nga ‘Gallupi’. Kriza ekonomike globale po i godet rëndë banorët e rajonin të Ballkanit Perëndimor dhe ky është njëri nga faktorët që po ndikon negativisht dhe në besimin e tyre tek institucionet. Ky është një nga përfundimet e sondazhit të përvitshëm të realizuar nga ‘Gallupi’, një firmë konsulencash e specializuar në kryerjen e sondazheve, në bashkëpunim me Fondin Evropian për Ballkanin- një iniciativë e fondacioneve evropiane që mbështet iniciativat të cilat synojnë afrimin e rajonit në Bashkimin Evropian. Sondazhi, i cili njihet si monitori ballkanik, synon të ndjekë fenomenet dominante në 7 vendet aspirante për anëtarësim në bllok. Për edicionin e tij të dytë u intervistuan nga një mijë vetë në secilin vend për një seri çështjesh: që nga gjendja ekonomike, tek korrupsioni, besimi në institucione, deri tek dëshira për të migruar. Pyrkal shton se kanë kaluar 15 vjet që nga konfliktet e mëdha në Ballkan dhe vendet janë në rrugën drejt integrimit evropian dhe pritet që demokracitë të bëhen më të qëndrueshme, më të shëndetshme dhe që njerëzit të nisin të kenë besim tek to. Lidhur me korrupsionin Pyrkal thotë se tradicionalisht kjo përqindje është shumë e lartë në gjithë Ballkanin perëndimor. “Në Shqipëri, që ka një nga përqindjet më të vogla, është 69 për qind dhe në Kosovë, Kroaci e Bosnjë e Hercegovinë është mbi 85 për qind”.
Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kosovarëve u bie optimizmi
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Optimizmi i kosovarëve pëson rënie drastike
» Optimizmi mund të mësohet
» Fluks i madh i kosovarëve në Shqipëri
» Bosnje, supozohet se janë gjetur eshtrat e 11 kosovarëve.

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Mjeksia-Grup :: Kendi i Lajmeve :: Lajmet-
Kërce tek: