Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G

Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz

Mjeksia-Grup
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Mjeksia-Grup

Vejvoda: Ndarja nuk është më e mundur

Shko poshtë 
AutoriMesazh
dr.FjoollaaH™
WebMaster
WebMaster
dr.FjoollaaH™

<b>Postime</b> Postime : 9044

Vejvoda: Ndarja nuk është më e mundur  Empty
MesazhTitulli: Vejvoda: Ndarja nuk është më e mundur    Vejvoda: Ndarja nuk është më e mundur  I_icon_minitimeSat Sep 17, 2011 10:50 am

Drejtori i Fondit të Ballkanit për Demokratizim dhe nënkryetari i fondit amerikan të planit Marshal për Gjermaninë, Ivan Vejvoda, ka thënë se ndarja e Kosovës nuk është më opsion real.

“Është ngushtuar hapësira manovruese e Serbisë... Duhet nxjerrë maksimumin nga minimumi që i ka mbetur Serbisë, pasi e humbi luftën më 1999”, thotë Vejvoda për “Blic”.

Si kompromis të mundshëm nga ana serbe, Vejvoda përmend mundësinë e instalimit të marrëdhënieve të mira të dy bashkësive të cilat tash nuk pajtohen për faktin se qëndrojnë në pikëpamjet nacionale.

“Serbia të mos e pranojë Kosovën, por Prishtina të funksionojë shtet i pavarur. Është hapësirë e madhe brenda së cilës Beogradi dhe Prishtina mund të gjejnë mënyra të tregojnë bashkëpunim rajonal pa paragjykuar rrjedhën finale”.

Kur është fjala te ndarja e Kosovës, Vejvoda thotë se kjo më nuk është e mundur, sepse serbët kanë lëshuar shumë shanse. Qëllimi i marrëveshjes, sipas tij, është që përcaktohet një shkalle e autonomisë për veriun, një shkallë e raporteve me Beogradin dhe raporteve me Prishtinën.

Ai ka thënë Serbia nuk e ka rrezikuar fitimin e statusit të kandidatit për BE, por caktimi i datës për bisedime lidhet me sjelljen e Beogradit kundrejt Kosovës.

“Incidenti do të na kthente edhe ne edhe BE-në edhe Prishtinën disa hapa pas dhe do të ndalonte zhvillimin e tashëm pozitiv të bisedimeve mes Beogradit dhe Prishtinës”. /Telegrafi/
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.mjeksia-grup.tk

Vejvoda: Ndarja nuk është më e mundur
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Giffoni: Ndarja nuk është në agjendë
» Ndarja s’është dhe s’do të jetë në tavolinë
» Synimi i Serbisë është ndarja e Kosovës
» Edhe ndarja e Kosovës është e mundshme
» Ndarja s’ka përkrahje në Evropë